srpski English
 
Radionica „Cvet za komšiju i lepši Novi Sad“
Radionica „Cvet za komšiju i lepši Novi Sad“

Radionicom „Cvet za komšiju i lepši Novi Sad“ svečano je zatvoreno 23. „Novosadsko Proleće“. Edukativnoj radionici, namenjenoj najmlađim novosađanima, prvi put pridružilo se preduzeće Yuco-Hemija DOO. Da bi se cveće bolje primilo i brže napredovalo, učesnicima je pripremljeno Blumi tečno đubrivo.

Naime, cilj ove radionice je da deca razviju ljubav prema bilju. Podršku i objašnjenja prilikom sađenja cveća mališanima je dala dipl. tehnolog Yuco-Hemije, Sanja Stojišić. Ona je stručnošću i nizom korisnih saveta deci približila zbog čega je sve važno negovati cveće, kao i kako da ga neguju i „hrane“ kod kuće. Pored dece učili su i roditelji.

„I ja sam saznao nešto novo. Nisam znao da cveće zaista brže raste ako mu se svakog dana pričaju lepe stvari“, rekao je tata troje mališana koji su sa oduševljenjem držali svoje saksije sa cvećem.
Podsetimo, učesnici radionice na poklon dobijaju cveće koje su presadili u saksije.
Ove godne manifestacija je trajala od 19. do 23. marta. Novosađani su na ovoj tradicionalnoj izložbi mogli da pogledaju, kao i da kupe cveće, sadnice i opreme za uređenje vrta. Osim izložbe cveća i sadnica, posetioci su bili u prilici da pogledaju i izložbe meda i zdravstveno-bezbedne hrane, izložbu suvenira, rukotvorina i starih zanata i izložbu fotografija Slanog Kopova.
Ukupno je učestvovalo preko 200 izlagača. Yuco-Hemija DOO je i ove godine izložila „Blumi“ tečna đubriva koja su već dugi niz godina obavezna prihrana cveću u mnogim domaćinstvima.

Više o „Blumi“ tečnom đubrivu možete pogledati na linku našeg sajta:
BLUMI

Osim izložbi, "Novosadsko proleće" čine i brojni stručni, obrazovni, kulturni i dečiji sadržaji za posetioce svih uzrasta.
Budući da su Ujednijene nacije 2013. godinu proglasili “Godinom voda”, centralna tema ovogodišnje manifestacije bila je voda.

© 2019 YUCO hemija Cara Lazara bb, 21234 Bački jarak, Srbija, tel: +381 (0)21 848 606, fax: +381 (0)21 848 616, e-mail: hemija@yuco.rs